The only thing i ever need - Chapter 4

När jag kom hem, så hittade jag kläder på golvet och cigarett lukten spred sig igenom huset, ända från ytterdörren där jag nu stod. Det var tyst och stilla i hela lägenheten, så jag gissade på att hon var ensam hemma. Jag gick med försiktiga steg igenom hallen, för att titta in i köket. Ingen där.
Jag fortsatte in mot vardagsrummet där tv:n och soffan stod. Jag såg ingen, men jag såg rök komma från soffan, så jag smög dit, för att titta över kanten. Där låg hon, på rygg i soffan, men en cigarett i munnen och askfatet bredvid sig och tittade tomt ut. Hennes blonda hår  satt nu uppsatt i en boll och hennes mascara var verklingen all over her face.
Jag tittade några sekunder på henne och de få klädesplaggen hon bar. Hon tittade yrvaket  upp på mig innan hon  reste sig upp, så att hon nu satt upp i soffan.
 
''Where have you been?'' frågade hon trött.
 
''In school and then at the Library'' sa jag tyst.
 
''This late?'' sa hon, och pekade ut genom fönstret. Klokan var bara lite över sju, och jag brukade komma hem såhär dax, fast det hade hon ingen aning om då hon knappt var nykter ens 70% av sitt liv.
 
''Yes, I have much homeworks'' Jag började gå mot köket för att dricka lite vatten, innan jag tänkt på mot mitt rum, men sedan hörde jag hennes fotsteg bakom mig.
 
''Do a sandwich for me, will you?'' 
 
''ehm..sure'' sa jag tyst och fortsatte sedan mot kökets riktning. 
 
''Tomorrow, after school, will you go to the store and buy some things for me. Or us, or whatever. Skip your library''
 
''But..i'm always going there!?'' sa jag förvånat i en protest. Och kanske en aningen argt,  vilket inte var meningen. Vadå...efter att ha gått dit varje dag i hela mitt liv, så skulle jag bara hoppa över det? Nej...
 
''Then you will change that tomorrow. I will put a list at the table in the kitchen with the things you are going to buy''
 
''But..Why can't you do it? You have the whole afternoon of?'' Frågade jag försiktigt. Jag ville inte få henne arg nu. Ingen visste vad som skulle kunna hända då...
 
''Excuse me? Who the hell do you think you are!? You are in MY house. It's MY rules. You are MY child! Don't try to change anything, cause you are nothing! '' Hon började gå mot mig meddans hon uttalde orden, och var verkligen rasande.
Jag bakade automatiskt några steg, rädd för vad som kunde hända. Jag visste varken vad jag skulle säga, göra, eller hur jag skulle reagera. Detta var dock inget ovanligt.
 
''I'm sorry. I didn't mean it like that.. I will go to the store tomorrow, I promise'' Sa jag, med ganska tyst röst. Jag tittade ner i golvet, rädd för att möta hennes mördarblick som jag visste var där.
 
''You better'' sa hon argt. Jag stod kvar i några sekunder, innan hon fortsatte ''So, what are you waiting for? Go and make me a sanwich!'' Jag vände mig snabbt om, för att gå och göra hennes macka.
 
Jag vet inte vad det var jag gjorde, men mackan gjorde jag och lämnade över till henne, innan jag tyst gick in i mitt rum.
Att det alltid skulle vara såhär, varje gång hon var nykter. På sätt och vis var detta nästan värre än då hon var onykter, för det var precis som att verkligheten slog emot henne nu. Att allting blev verkligt. Att jag blev verklig.
Jag var arg och ledse för att jag inte skulle kunna gå till biblioteket imorgon, för det var ju precis det jag brukade. Jag gick liksom alltid tid. Alltid.
Men något inom mig sa att det inte bara var det. Något inom mig sa att det fanns en person där, som jag väldigt gärna träffade fler gånger. 
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Nu fick ni en liten inblick om hennes mamma.
Jag är väldigt medveten om att det varit jätte länge sedan jag la upp nytt kapitel, men ju snabbare ni kommenterar, desto snabbare får ni kapitel. Ska dock förbättra mig! :)
 
Och olivia...såg du att jag skrev boll och inte knorr? Only for you ;) xx
 


Kommentarer
Postat av: My

Apbra Felicia! :)x

2013-01-05 @ 01:04:36
URL: http://OneDsnovell.blogg.se
Postat av: lovisa

himla bra! :)

2013-01-05 @ 11:07:59
Postat av: Anonym

Skitbra!!!!!!!! Hennes mamma är lite freaky men hon borde plan a) skynda sig med att handla hem oxh inte packa upp det. Hpn sa trots allt aldrig det till hon. B) käfta emot om moraliska förklaringar för att vi bor i ett demokratiskt land.

2013-01-05 @ 11:58:50
Postat av: ida

Skitbra!!!!!!!! Hennes mamma är lite freaky men hon borde plan a) skynda sig med att handla hem oxh inte packa upp det. Hpn sa trots allt aldrig det till hon. B) käfta emot om moraliska förklaringar för att vi bor i ett demokratiskt land.

2013-01-05 @ 11:59:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från WeHeartIt