The Only Thing I Ever Need - chapter 5

''I guess you are going to the Library efter school, again?'' frågade Kate mig, när vi gick mot matsalen för att äta skol lunchen.
''No'' svarade jag, och visste att det skulle bli följdfrågor direkt. ''I know you'll ask, so I am going to shop, for my muther...''suckade jag. 
 
 
 
 
Kate var faktiskt den ända som jag umgicks med. Den ända vännen jag hade. Ja, bortsett från Lloyd såklart. Vi hade faktiskt lärt känna varann på grund av honom. Lloyd hade gått i klassen över oss och de flesta tjejerna på skolan hade gått och trånat efter honom. Han och jag hade egentligen bara träffats av ren slump, men han sa alltid att de var menat och att gud sett till så att det hänt. 
Jag hade varit på skol biblioteket och jobbat, istället för att sitta i klassummet där det alltid var för stökigt. Han hade kommit in, och jag hade inte ens gett honom en blick, eftersom att jag satt och skrev och brydde mig helt enkelt inte vem som kom in.
Ett tag efter att ahn kommit in, kanske 3 minuter, så hade jag högt sagt ''I don't get this'' och suckat, en aning för högt kanske. Han hade precis då gått förbi, men stannat och frågat ifall jag behövde hjälp, och sen hade vi börjat prata. 
Jag visste ju såklart att han var bland de populäraste på skolan, att alla tjejer dregglade över hans utseende, men det spelade inte mig någon roll. Han var inte annorlunda bara för det. 
Ingen på skolan hade då vetat att han var homosexuell. Jag var den första som fått veta. Sedan några månader innan han flyttat hade han gått ut med de, men det hade inte gjort honom mindre populär och tjejerna dregglade fortfarande över honom. 
När Lloyds och min vänskan vart ny och vi gått runt och snackat i korridorerna och jag suttit med honom på lunchen, så hade folk verkligen glott. Det var som att jag var en Zombie från under jorden som hade återuppstått. Jag var inte ens säker på att folk vetat att jag gick på skolan, innan det.
Kate hade en dag kommit fram till mig och frågat ifall jag kunde berätta något om Lloyd, om hur han var som person och sådär. Hon hade inte vetat att han var homosexuell. 
Vi ahde blivit kompisar och hon hade lärt känna honom lite innan han sedan flyttade. Men det vat inte så att de umgåtts när jag inte var med, för så bra vänner var de inte.
Hon hade fått känslor för honom, på riktigt. Jag förstod henne. Han var verkligen helt perfekt. Inte bara utseendet, utan också personligheten. Han brydde sig om alla och gjorde allt för sina vänner. Han skulle aldrig heller ta sig själv, före andra. Mådde man dåligt, så försökte han ändra det. Och visst lyckades han. Alltid, varje gång. Mådde man dåligt en kväll, så kom han antingen över eller så pratade hann i telefon med en tills man mådde bra. Det spelade ingen roll ifall det var skola dagen efter och klockan var 1 på natten. Han är verkligen världens bästa vän.
 
 
Dagen i skolan var likadan som alla andra fredagar. Samma ämne, och det rullade på precis som vanligt. 
Jag visste inte riktigt vart jag skulle gå och handla. Jag stannade upp för att tänka ut alla de platserna som fanns här.
Om jag tog den lite längre bort, så kunde jag gå förbi biblioteket på vägen hem? Fast andra sidan så tog det ungefär en kvart att gå dit, och då skulle jag bära alla kassarna hem lika långt. Jag kunde ju i för sig ta spårvagnen eller bussarna? Fast då kunde jag ju inte gå förbi biblioteket...
Åh vad jobbig denna lilla sak blivit!
Tillslut bestämde jag mig för att jag skulle ta den närmaste affären. Jag gick längst totottoaren och blickade upp mot solen. Plötsligt kände jag en hand på min axel och rykte fövånat till, då jag inte var beredd.
 
''Hello Isabelle'' Sa en mjuk röst, jag mycket väl kände igen. Leendet spred sig på mina läppar när jag hörde vem det var, och jag snurrade snabbt runt.
 

 
Här fick ni lite mer om Lloyd också.
Och ni fick ett kapitel dagen efter det andra, nästan stolt över mig själv ;)
Nä, men vad tycker ni om novellen än så länge? Ni får gärna berätta om de är något jag ska ändra, för jag lägger gärna till saker om de är något ni saknar! :)

Kommentarer
Postat av: ida

Aw... han där Lloyd... påminner inte han om någon annan tycker du? ;) Simon kanske? Hihi :D jättwbra kapitel och ÅÅH bad det pirrade till i slutet. ÄLSKAR att läsa :3

Svar: HEHE.....jasså? ;) tack Ida! xx
Felicia Siecke

2013-01-05 @ 12:12:04
Postat av: Helena

fick ett leende på läpparna när jag läste, hehe... jättebra kapitel babe ;) xx

2013-01-05 @ 14:43:02
Postat av: My

Apigt bra som alltid. Du borde va stolt.. Haha. Nä usch jag e trött. Men jättesuperbraigt! :)

2013-01-05 @ 14:58:23
URL: http://OneDsnovell.blogg.se
Postat av: Maja

Hej! La precis upp mitt första kapitel av min nya novell, kika gärna in och kommentera vad du tycker! :)

2013-01-05 @ 23:42:26
URL: http://directionermaja.blogg.se
Postat av: Mirjam

Ett till superbra kapitel tack! Keep it up! :) xxx

2013-01-06 @ 23:23:23
URL: http://mirjams.devote.se
Postat av: Jennifer

Finner inga ord för hur bra du skriver! Det gör jag aldrig! Sluta aldrig skriva!!

2013-01-07 @ 00:25:49
Postat av: Veronica

Bra skriver och det är bra att killarna inte kommer in direkt och de blir jättekära utan det är lite roligare att läsa om man får se hur tjejen har det innan hon träffar någon.

2013-01-07 @ 07:58:22
Postat av: Linda

bra kapitel, men det blir lite drygt att kommentera ala dina kapitel eftersom de alltid är bra. Om jag ska vara ärlig så är det lite drygt när någon kräver kommentarer för att lägga upp nya kapitel, även om jag förstår att du vill ha det, men du kan ju tänka på det :)

Svar: Jag förstår vad du menar. Men om man lägger ner jätte mycket tid på att skriva, så vill man gärna höra folks åsikter med. Annars vet men ju inte om folk uppskattar det man gör :)
Felicia Siecke

2013-01-07 @ 11:24:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från WeHeartIt